Cargando...
Te encuentras aquí:  Home  >  Cataluña  >  Artículo

Vols estudiar un grau superior en l’àmbit de la sanitat o de l’esport? Aquesta és la teva oportunitat!

Por   /  3 mayo, 2019  /  No hay comentarios

Graus superior de Higienista Bucodental, Protesi Dental,  CFGM Entrenador de futbol a Barcelona, CFGM Conducció al Medi Natural, CFGM Salvament i Socorrisme, CFGS Condicionament Físic i CFGS Animació Socioesportiva

Actualment s’ofereixen moltes formacions per als professionals de la salut. El món de la salut ofereix un ampli ventall d’especialitats a les persones que es volen dedicar en ella. Per això, l’Escola Túrbula forma professionals de la salut, desde fa 20 anys, a Barcelona.

Els nostres alumnes del Cicle de Grau Superior d’Higiene Bucodental realitzen durant els dos cursos acadèmics pràctiques amb pacients reals, a l’aula clínica de l’escola dotada de 5 sillons dentals. Els tractaments que realitzen són tots els que estan dintre de les atribucions professionals de l’higienista dental: higienes bucodentals, fluoritzacions, segellats de fosses i fissures, entre d’altres.

L’Escola realitza des de l’any 2014 una col·laboració amb l’Institut Català de la Salut per a l’atenció solidària per tractaments de salut bucodental a pacients que es troben en situació de pobresa, que són derivats a l’escola amb l’objectiu doble d’oferir, d’una banda, als estudiants del cicle formatiu d’Higiene bucodental l’oportunitat de realitzar pràctiques amb pacients reals, de manera que poguessin aplicar els coneixements teòrics adquirits i, d’una altra, realitzar un acte solidari amb les persones que per la seva situació econòmica es troben en risc d’exclusió social.

Tot el nostre professorat té un elevat grau de compromís amb la docència. Són odontòlegs i protèsics que a més desenvolupen part de la seva jornada laboral a clíniques i laboratoris dentals. Al nostre entendre, aquesta és la millor manera d’ensenyar una professió i de poder transmetre als alumnes les necessitats canviants del sector odontològic.

El curs 2015-2016 es va iniciar un conveni amb l Universitat Internacional de Catalunya (UIC), en el qual els alumnes de segon curs del cicle formatiu de Pròtesis Dentals realitzen les pròtesis que col·locaran en boca els alumnes de quart i cinquè curs de la Facultat d’odontologia per atendre a pacients en risc d’exclusió social que reben a través de la Creu Roja.

Recentment han estat remodelades les instal·lacions de les aules de Pràctiques de Pròtesis dentals i Higiene Bucodental per tal d’oferir als nostres alumnes un entorn de treball el més real.

Els nostres alumnes reben part dels continguts del cicle en anglès. Sigui quin sigui el seu grau de coneixement d’aquest idioma, l’alumne podrà seguir les classes sense dificultat ja que ens adaptem als diferents nivells presents a l’aula

Sigui quina sigui la metodología docent de l’alumne (online, presencial o aula oberta), des de l’inici del curs, l’alumne disposa d’un accés al nostre campus virtual on podrà trobar:

  • Els continguts didàctics digitalitzats del cicle, necessaris pel seguiment les classes teòriques, pràctiques i els seminaris. Aquests continguts es poden baixar per ser treballats per l’alumne.
  • Notícies i esdeveniments del nostre dia a dia.
  • Calendari on trobarà les dates de proves, entrega de treballs, exàmens, esdeveniments de rellevància, …
  • Contacte directe amb professors i companys.

Tenim convenis de col·laboració amb clíniques dentals i laboratoris de tota Catalunya. Vinguis d’on vinguis, trobarem una empresa a on podràs fer les teves pràctiques de forma còmoda. També disposem d’empreses per fer la teva formació en la modalitat dual.

Gràcies a la relació del nostre professorat amb el sector odontològic i dels anys que portem enviant alumnes de pràctiques a les empreses, tenim una borsa de treball molt activa en la que moltes clíniques i laboratoris confien des de fa anys. Aquest servei està disponible durant tota la vida profesional dels nostres alumnes.

Tots els estudis professionals que es proposen, a l’ Escola Túrbula,  son homologats. En el cual es garanteix tota la formació teórica i pràctica excel·lent i accedir al món laboral amb seguretat.

Ens adaptem al ritme del estudiant, pot escollir fer els seus estudis de la manera que l’hi sigui més còmode: presencial amb torn de matí, aula oberta amb horaris que poden variar, Online on només es tindrà que presentar als exàmens o bé estances formatives per aquella gent que viu fora o lluny del centre.

Formació professional a l’àmbit de l’esport

T’agrada l’esport i vols saber més? aquesta és la teva oportunitat! Pots escollir entre l’amplia oferta de  la formació professional esportiva que ofereix l’Escola Túrbula..

CFGM Tècnic d’esport en fútbol

Aquest curs es fa només en 1 any acadèmic, de setembre a gener es fa el primer nivell d’entrenador i després de gener a juny, el segon nivell.

Podràs aprendre amb els professors de la Federació Catalana de Futbol! Inclus, podras exercir d’entrenador base de segon nivell a Catalunya en clubs que participin en competicions de la Federació Catalana de Futbol. Les pràctiques es poden fer en diferents clubs de Futbol com per exemple el RCD Espanyol i molts altres de alt nivell.

Pots també ampliar la teva formació com a entrenador amb el CFGM Conducció d’activitats físiques en el medi ambient, on podràs posar en practica l’esport en la natura, com per exemple excursions a peu en bici, cavall, etc.

Un altre grau mig que molts estudiants cursen per a poder treballar a l’estiu, és CFGM Tècnic en Salvament i Socorrisme. El curs també s’imparteix amb professors de la Federació Catalana de Salvament i Socorrisme. Podreu exercir de socorrista en piscines,  parcs aquàtics i a les platges.

En col·laboració estreta amb l’empresa d’animació esportiva i turística GAP SERVEIS  (permet optar a practiques remunerades !!!), l’Escola Túrbula imparteix el CFGS Ensenyament i Animació Socioesportiva. Podràs vincular-te laboralment a l’àmbit esport oci i esport turisme, Seràs Monitor esportiu i Director de lleure !!!

Les classes es desenvolupen aplicant metodologies actives: participaràs activament en el procés d’aprenentatge amb sessions amb un alt component tant de pràctica com de recerca.

Si t’agrada el condicionament físic, tenim el grau superior que s’adapta a les teves demandes!

Podràs vincular-te laboralment  a l’àmbit esport salut i al mon de la preparació física. Seràs entrenador personal, tècnic polivalent de sala fitness, activitats dirigides a terra i activitats dirigides a l’aigua. Aquest CFGS s’imparteix en col·laboració amb la cadena de centres esportius Duet Sports.

Proves d’accés a cicles de grau superior

Per poder accedir als graus superiors, s’han de passar  les proves d’accès a cicles, l’alumne ha de tenir com a mínim 19 anys, l’any que es fa la prova d’accés.

Aquesta preparació per el grau superior es fa en 1 any acadèmic, i amb aquesta prova, es pot accedir a qualsevol cicle formatiu de Grau superior (òbviament això dependrà de les assignatures específiques que s’agafi). L’escola assegura un 100% d’aprovats, gràcies al mètode actiu que aplica. Una orientació escolar i una informació digital i semanal es garantitzen durant tot l’any.

Un cop el grau superior superat, els alumnes que volen ampliar els seus coneixements en salut o esport, poden accedir directament a la universitat, sin selectivitat.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

You might also like...

Cataluña: 25 brotes y 482 contagios, pero la Generalitat busca evitar otro confinamiento

Read More →